den 19 maj 2019
 
  Intervju med Ewa Sydfeldt
Minimize

Namn: Ewa Sydfeldt
Gick år: 2008-2011
Inriktning: Naturvetenskaplig
Gör nu:

Jag valde att studera på Grans för att jag tycket att det var en intressant skola, med en hemtrevlig miljö och trevligt folk.

Det var dessutom så att jag och min familj skulle åka på öppet hus-dagen som var på våren 2008, dock kom vi iväg väldigt sent och var inte där för ens efter lunch. Denna sena ankomst gjorde absolut ingenting, var till och med tur att vi kom senare för det innebar att de flesta hade åkt och vi kunde ostört gå runt och prata med lärare och elever och utforska skolan.

Så efter det besöket hade jag bestämt mig för att gå Grans, och det kan nog vara ett utav de bästa beslut jag har tagit någonsin. Det öppnade en dörr till den framtid jag har framför mig - Veterinär.

Mina tre år på Grans skulle jag nog beskriva som intressanta, händelserika och underbara. Självklart fanns det jobbigare sidor med plugg, prestationsångest och ont i magen av stress men den delen av tiden har man så gott som glömt, för att de positiva sidorna med Grans tar överhand rejält. Visst har jag fått ligga i för att nå mina mål, men Grans har verkligen gett mig den bästa möjligheten att lyckas. Bara alla lärare som verkligen vill att man ska lyckas, och ger de rättvisa betyg man förtjänar ger en stor chans till framgång, bara man vill!

Det bästa med Grans är att det är en liten skola med trygg miljö. Jag har aldrig känt mig otrygg eller känt att jag inte passar in. Tvärt om, på Grans kan man vara den man är utan att folk skulle bry sig. Dessutom gör denna lilla skola, med lärare som på en gång introduceras till att bli ens familj, att man på en gång känner sig som hemma. En annan bra sak är att men på en gång får bo på skolan på internat vilket gör att man på en gång lär känna folk och lärare, tills man senare ska flytta "hemifrån" på riktigt till egen lägenhet.

Efter min tid på Grans sökte jag in till veterinärprogrammet i Uppsala, vid SLU. Jag kom in på hösten och har sedan dess studerat på programmet, och trivs mycket bra. Jag tror att det är Grans förtjänst att jag så pass lätt kunde ta mig möjligheten att flytta så pass långt som till Uppsala, och denna flytt har verkligen vidgat mina vyer.

Det jag har lärt mig på Grans, och då betonar jag mest den praktiska erfarenhet som jag fått tillsammans med djur som jag värdesätter mest (vilken också är svår att få på en vanlig gymnasieskola), har jag nytta av varje dag i min nuvarande utbildning. Just den erfarenheten gör att jag får mycket gratis i form av att jag redan har koll på saker som dem i min klass just nu blir introducerad till.

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att jobba på Grans igen, självklart då som veterinär. Det skulle vara mycket roligt att få komma tillbaka dit, men det är ju några år kvar innan jag är klar - 2017 i januari!

Hm, något som jag skulle vilja säga till eleverna på Grans nu är nog att: ta vara på tiden ni har på Grans för det går verkligen fort tills man står där på flaket och sjunger så halsen svider, eller på balen helt uppklädd. Efter den veckan är tiden på Grans slut, den veckan som man hade längtat till. Men det tog mig fram till efter Grans tiden att verkligen inse hur bra man hade det. Hur tryggt allt var och hur bra alla lärare och vänner var. Så ett enormt tips är att ta vara på tiden och värdesätt den, även om det är jobbigt ibland. Bara en sån sak som att få gå till lammen på våren, eller bara gå ut i ladugården och vara med och mjölka det är minnen jag saknar enormt. Så njut medan ni kan, 3 år går fort!!!

Ewa Sydfeldt, Veterinärprogrammet ÅK 1 - 2012  

  
  Ewa Sydfeldt
Minimize

  


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions