den 22 maj 2019
 
  Intervju med Ida Nurkkala
Minimize
Namn: Ida Nurkkala
Gick på Grans, år: 2010-2013
Inriktning:
Hästhållning
Gör idag: Arbetar som hästskötare hos Lutfi Kolgjini


Varför valde du att studera på Grans?
Jag ville läsa till hästskötare men jag var inte redo att flytta alltför långt hemifrån. Då upptäckte jag Grans och jag tyckte att det låg tillräckligt nära och även erbjöds den linjen jag var intresserad av.

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Mina tre år på Grans är en oförglömlig tid. Bland det roligaste jag varit med om. Jag fick studera om sådant som intresserade mig och som jag brann/brinner för samtidigt som jag fick lära känna en massa nya människor.

Vad är det bästa med Grans? Det bästa med Grans är just samhörigheten. Vet att det är många som sagt det innan men man blir verkligen som en familj eftersom att man spenderar så pass mycket tid tillsammans. Sedan så är lärarna så engagerade i sitt arbete och man känner att dom verkligen
vill elevernas bästa.

Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Efter skolan så har jag bl.a. jobbat som operatör på en livsmedelsfabrik (9 mån) medan jag sökte jobb inom hästbranschen, sedan jobbat inom hästaveln på travsidan i Stockholm (9mån) och varit ner till Frankrike en sväng för att jobba som hästskötare (9mån). Och nu jobbar jag i Skåne som hästskötare åt en travtränare (över 13 mån). Är lycklig över att fått möjligheten att jobba inom mitt drömyrke.

Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksgymnasium?
Allt som jag fick lära mig i skolan har verkligen följt med mig under den tid jag jobbat med hästar. Och jag är verkligen tacksam för all den kunskap man fått.

Vad skulle du vilja jobba med i framtiden?
Som det ser ut nu så vill jag fortsätta jobba som hästskötare ett tag men den största drömmen är ju att bli egen tränare någon gång i framtiden.

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Ta vara på tiden för den går så fort. Och försök ta åt er allt som lärarna lär er för det kommer ni ha nytta av i framtiden, om ni som jag går vidare inom yrket. Och framförallt ha kul!

Mvh// Ida Nurkkala
  
  Ida Nurkkala
Minimize
  
 
Minimize
            
  


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions