den 20 maj 2019
 
  Intervju med Charlotte Nyberg
Minimize
Namn: Charlotte Nyberg
Gick år: 2007-2010
Inriktning: Hästhållning


Varför valde du att studera på Grans?
Mina föräldrar och min storebror gick där och jag hade hört mycket bra om det så det kändes som ett ganska naturligt val. Dessutom har jag  alltid hållit på med hästar så att välja ett program där jag redan hade relativt mycket förkunskaper såg jag som en fördel.


Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Mina tre år på Grans är bland de bästa jag gjort! Gemenskapen, de härliga lärarna och vännerna, och inte att förglömma skolans läge. Det är nära till bad- och grillplats många kvällar och nätter spenderades framför brasan.


Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?
Det bästa med Grans är dess möjligheter att ge en lektioner utanför lektionssalarna. Även i de teoretiska ämnena så är lärarna flexibla man kan ibland ligga ute i gräset och plugga, bara man ser till att få arbetena gjorda.


Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Efter Grans fortsatte jag mitt jobb i Hemtjänsten och på ett jordbruk i Älvsbyn fram till augusti då jag ryckte in som rekryt (värnplikt) på Armens Jägarbataljon i Arvidsjaur. Där har jag spenderat min tid fram till nu då jag muckade den 17/6-11. Där har jag bl.a. fått utb som skyddsvakt, stridssjukvårdare och väktare i Försvarets Tjänstehundskolas ungdomsläger.


Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Det jag främst känner att jag haft nytta av är nog djurkunskapen i och med att jag inte tidigare arbetat i ladugård på egen hand, men även att få underhålla sina ridkunskaper då jag med mina egna hästar inte red lektionsridning en tid innan Grans. 

Hur ser dina framtidsplaner ut? Vad vill du arbeta med i framtiden?
Mina framtidsplaner är högst ovissa. Just nu jobbar jag åter i Hemtjänsten, rider in och till mammas 15 hästar och hjälper henne med företaget samt att jag är heltidsanställd som Insatssoldat åt Försvarsmakten till hösten.
Därefter ska jag söka alla jobb jag kommer över och se om jag ramlar på något roligt. Drömmen hade varit veterinär men där räcker inte tålamodet till att plugga upp betygen, eller Officer men där håller inte kroppen då jag nu väntar på min fjärde knäoperation. Men jag ser ljust på framtiden, många verkar bara ha halkat in på ett bananskal till det dom sysslar med idag så jag håller utkik efter bananskal jag också.
Tillsvidare är jag rätt nöjd och planerar att vara på resande fot ett tag för att komma på mera vad som kan tänkas passa mig. Det finns så många yrken man inte visste fanns... :)

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Ett råd från mig till er; Lev, njut och ta vara på er tid på Grans. Här finns hjälp, vänner och intressen att få. Vänd på alla stenar, även de små och ångra aldrig något som fått dig att le. Gör som jag,
jag samlar på ögonblick och kramar.
 
  
 
Minimize


 

 

 
 
 
 
 

    


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions