den 21 april 2019
 
  Intervju med Emma Skoog
Minimize

Namn: Emma Skoog
Gick år: 2007-2010
Inriktning: Naturvetenskaplig

Varför valde du att studera på Grans?
Jag har, ända sen jag var liten velat bli veterinär, och när det var dags att söka gymnasieskola så föll sig valet ganska naturligt att läsa på en skola som kunde erbjuda både behörighet till högskola och ämnen inom mitt största intresse – djur.

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Roligt, lärorikt och utvecklande. Att komma till en helt ny skola, utan att känna någon gör att man blir tvungen att utvecklas själv också. Jag har träffat nya härliga vänner och fått vara en del av en underbar gemenskap.

Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?
Det bästa är helt klart alla olika människor, fantastiskt duktiga lärare och god mat! Sen tycker jag också att närheten till djur och natur gör att skolarbetet går lite lättare. När man är trött eller less är det alltid nära till glada djur som piggar upp en. Det är skönt att lärarna ofta kan vara flexibla, och jag gillar kontrasten mellan att plugga fysik i ett varmt klassrum och sedan gå ut för att ha lektion i ladugården.

Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Sista året på Grans gjorde jag min praktik på Djurkliniken i Öjebyn och fick genom det jobb där över sommaren. Jag hade sökt till veterinärutbildningen i Uppsala och i Köpenhamn men kom inte in så när hösten kom fick jag fortsätta på kliniken. Jag valde att jobba tre dagar i veckan samtidigt som jag pluggade några ämnen på Komvux två dagar i veckan. I år sökte jag utbildningen igen, men kom tyvärr inte in, så nu har jag fått förlängt jobb i ett år till.

Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Absolut! För tillfället är det djursjukvårdskursen som jag har mest nytta av eftersom jag jobbar på klinik, men även kurser inom utfodring, etologi och genetik är kurser som hela tiden kommer tillbaka i mitt jobb just nu.

Hur ser dina framtidsplaner ut? Vad vill du arbeta med i framtiden?
Jag står fast vid min dröm om att bli veterinär och hoppas att nästa år jag söker blir tredje gången gillt för min del. Jag vet att det är en väldigt tuff utbildning att komma in på så jag fortsätter att kämpa på. Allt jag lär mig under tiden jag jobbar ger mig en stor fördel den dagen jag verkligen kommer in på veterinärutbildningen, så det känns inte som bortkastad tid, utan snarare som att det är en bit på vägen!

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Lär känna många nya människor och vänner, passa på att lära dig så mycket du kan av alla duktiga lärare och glöm inte att ha riktigt kul under tiden!
    
  Emma Skoog
Minimize


 

 

 
 
 
 
 

    


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions