den 20 maj 2019
 
  Intervju med Erika Lundberg
Minimize


Namn: Erika Lundberg
Gick på Grans: 2004-2007

Inriktning: Hund
Gör idag: Driver företaget Tassa in, hundsalong och café.

Varför valde du att studera på Grans?
Valet stod mellan estetiska teater och Grans. Men jag har alltid varit omkring och gillat hundar ända sedan 7 års ålder. Därför tyckte jag att Grans lät som mer spännande och intressantare.

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Mina 3 år på Grans var dem bästa åren i mitt liv. Och jag skulle gärna gå om där om jag fick.Haha. Eftersom jag aldrig tidigare hade haft hund förut och tog sedan en omplaceringshund så var det lite kämpigt i början. Men jag fick verkligen bra hjälp utav lärarna. Man kände lite press på sig också eftersom nästa alla i klassen hade växt upp med hund och var väldigt hundkunniga. Men det blev väldigt lyckat i slutet.
 
Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?
Det finns många bra saker med Grans. Det som man inte glömmer är ju den otroligt goda maten som lagas där. Alla lärarna är ju hur underbara som helst. Glada och trevliga.Och sedan något som jag tycker är bra är att man verkligen får syssla med det man tycker är roligt och brinner för. Att man är ute för det mesta i stället för att sitta vid bänkarna hela dagar. Man får lära sig saker som man har nytta för i livet framöver.
 
Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Jag har jobbat lite extra på olika ställen efter Grans. Och samtidigt som jag jobbade så gjorde jag förberedelser för att öppna ett eget företag. Hundcafé och Salong,Tassa In, som jag nu har drivit i 1 och 1/2 år.Ett otroligt roligt jobb där man får träffa både människor och hundar. Ett väldigt socialt yrke och man får ett nätverk med olika människor. Och det är inte bara för hundar och deras ägare, även kattklubben har besökt mitt café :) 
 
Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Det finns många saker jag har haft nytta av från Grans. Eftersom jag gick "Företagande" så har jag lärt mig mycket om hur det är att driva eget företag. Med budget,affärsplan osv. Sen har jag ju självfallet lärt mig jättemycket inom hundvärlden som jag har haft nytta av. För jag kom ju till skolan utan erfarenheter. Så jag har verkligen växt som människa och som hundägare. Vi hade även en lite kurs i hundvård som jag har haft nytta av i företaget.
 
Skulle du kunna tänka dig att komma tillbaka och jobba på Grans i framtiden?
Absolut att jag skulle komma tillbaka och jobba.Hojta om ni har något ledigt.:) haha.Jag kommer! Gärna då inom hundinriktningen.

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Man ska aldrig vara rädd för att prova på om man har en dröm.Har man ett intresse som man verkligen brinner för så ska man satsa allt. Man lever bara en gång, därför ska man passa på och ta vara på den tiden. Jag hade en dröm när jag gick på Grans - att starta eget. Och det är det jag gör idag efter 4 års planerande.

Njut av eran tid på Grans. Ni får lära er så mycket på den här skolan som ni kommer ha nytta av i framtiden.

  
  Erika Lundberg
Minimize
  


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions