den 20 maj 2019
 
  Intervju med Jenny Lindbäck
Minimize

Namn: Jenny Lindbäck
Gick på Grans: 2003-2006
Inriktning: Naturvetenskap med inriktning djurvård
Gör idag: Studerar på Etologi- och djurskyddsprogrammet på SLU

Varför valde du att studera på Grans?
Jag har haft ett djurintresse så länge jag kan minnas, så när jag fick veta att man på Grans kan kombinera det intresset med att läsa naturvetenskap så var Grans ett självklart val! 

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Som tre helt fantastiska år, tack vare vännerna, djuren, lärarna, miljön och allt som jag har lärt mig. Att plugga natur kan vara rätt tufft ibland och jag är glad att jag valde Djurvård-special för det hade nog varit tuffare om jag inte hade fått pyssla om djur emellanåt.
 
Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?
Det bästa med Grans är den goda stämningen, som gjorde att jag trivdes så bra på Grans. Jag tror att den bland annat och till stor del beror på kontakten med djuren! Alla lärare bidrar också till den goda stämningen, likaså den fina omgivningen. Och ett stort plus är den goda maten i skolrestaurangen, så god mat har jag inte hittat i någon skolmatsal. Ett annat bra minne från Grans är praktikerna som jag haft, speciellt när jag och min klasskompis Sandra åkte på praktik till Spanien i två veckor och gjorde vårt projektarbete där! Det finns mycket gott att säga om Grans, men kan inte komma på något mindre bra.  
 
Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Första året jobbade jag i butik, men 2007 flyttade jag till Skara och började studera på Etologi- och djurskyddsprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet. Det var tack vare två saker att jag sökte dit: att jag hade en inspirerande lärare i etologi (tack Kurt Nilsson) och att jag gjorde mitt projektarbete om djurskyddet i Spanien och Sverige. Nu går jag sista året på utbildningen och har under snart tre år lärt mig massor om naturligt beteende, stereotypier, djurens behov, djurhållningsformer, djurskyddslagstiftningen med mycket mera. Man får välja en av tre inriktningar under sista året och jag valde att utbilda mig till djurskyddskontrollant. Jag hoppas få jobba med djurskydd, gärna som kontrollant, men vill även läsa vidare till en mastersexamen någon gång i framtiden.

Men närmast väntar en resa till Indien för att göra mitt examensarbete om djurskyddet där, det ska bli spännande! Jag kan varmt rekommendera Etologi- och djurskyddsprogrammet till alla som är intresserade av att läsa vidare efter Grans!
 
Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Ja absolut! Speciellt när jag började på Etologi- och djurskyddsprogrammet var det en stor fördel att ha gått på Grans, tack vare djur- och naturvetenskapskurserna. Även praktiken och jour man har i stallen är en bra merit när man sedan vill jobba med djur.
 
Skulle du kunna tänka dig att komma tillbaka och jobba på Grans i framtiden?
Absolut. Både att jobba som lärare på en naturbruksskola och att jobba praktiskt med djur lockar mig och om Grans är en lika bra arbetsplats som skola så vore det ju t.o.m. ett drömjobb!
 
Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Gör det du brinner för! Det säger kanske alla, men det är ju så viktigt och får inte glömmas bort. Det man tycker om att göra blir man oftast även väldigt bra på. Sist men inte minst så kom ihåg att man aldrig kan lära sig för mycket! Och res - det finns så mycket att lära  från jordens alla hörn!
  
  Jenny Lindbäck
Minimize

 

  


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions