den 19 maj 2019
 
  Intervju med Magdalena Klint
Minimize

Namn: Magdalena Klint
Gick år: 2007-2010
Inriktning: Djurvård
Gör idag: Har fast anställning i Polar zoo, världens nordligaste djurpark.
Där jobbar jag med arktiska djur så som älg, hjort, ren, varg, lodjur, fjällräv, rödräv, järv och björn.
Parken jobbar med socialisering av varg, björn och fjällräv som är en stor del av mitt arbete. Detta gör vi för att ta bort ångsten för människor och resultatet av det här är att det ska blir en bättre djurvälfärd.


Varför valde du att studera på Grans?
Jag har alltid varit intresserad av djur och då kändes Grans som ett bra alternativ. Mitt hopp var att få jobba med djur i framtiden och därför var Grans en bra start, som har visats sig stämma.

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Lärorikt och roligt. Att komma till ett helt nytt ställe och en helt ny skola var både spännande och annorlunda. Men dessa tre år blev några av mina bästa eftersom man träffade både nya människor samtidigt som man fick lära sig allt om djur både praktiskt och teoretiskt.

Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?

Det bästa med Grans var alla härliga och trevliga människor och djur, dem gjorde att det blev en bra arbetsmiljö och det blev alltid en god stämning. Man kände direkt att här skulle man trivas.
För att man ska kunna lära sig så måste man även trivas. Miljön var även en stor faktor och när man fick möjligheten att studera med djuren runt sig så var det en perfekt plats speciellt för mig.
Lärarna var också helt underbara, dem var väldigt duktiga på att lära ut och gjorde även allt för att eleverna skulle trivas. Jag kände att det skulle bli lite småläskigt att bo på ett elevhem men när jag väl hade bott mig in där och lärt känna alla så kände jag att här kunde jag stanna länge, det var verkligen en upplevelse att lära sig att bo själv och detta gjorde att jag skulle få det lättare i framtiden.
Det mindre bra med skolan var att man någon gång var tvungen att sluta där, det tyckte jag var väldigt tråkigt eftersom man hade blivit så fäst i den platsen.

Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?
Efter min tid på Grans så fick jag ganska omgående jobb på Polar zoo som ligger i nord Norge. Där har jag praktiserat ett tag utan lön men efter att ha jobbat en tid så har jag fått fast anställning så här kommer jag bli en tid.

Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Det har varit till stor hjälp för mig speciellt nu när jag jobbar på en djurpark där man jobbar mycket med att ge ut information till andra på t.ex. guidning m.m.
Skolan har gett mig mycket och det har som varit en förberedelse inför arbetslivet. Jag tyckte även att det var väldigt bra att ha praktiker eftersom där fick man lära sig väldigt mycket om hur det är på en riktig arbetsplats.
Hela skolperioden blev både väldigt lärorik och rolig pga. att man fick lära sig genom både praktisk och teoretisk inlärning, detta gjorde att man slapp sitta vid skolbänken hela dagarna.

Skulle du kunna tänka dig att komma tillbaka och jobba på Grans i framtiden?
Absolut. Är alltid roligt att lära ut till andra och ge dem det jag har lärt mig.

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans
?
Att om det är någonting man verkligen vill och drömmer om så ska man inte ge upp det. Vill man någonting väldigt mycket så kan man klara det bara man tror på sig själv.
Om man har ett stort djurintresse och är intresserad av jobb i framtiden så ska man inte välja det yrket pga. pengarna utan för att man älskar djur och brinner för det.

 
  
  Magdalena Klint
Minimize


  


 

  

  


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions