den 19 maj 2019
 
  Intervju med Pär Larsson
Minimize


Namn:
Pär Larsson
Gick på Grans: 2004-2007
Inriktning: Jord
Gör idag: Driver företagen P. Larsson Entreprenad och K3 i Älvsbyn AB.


Varför valde du att studera på Grans?
Jag var en av många killar som var jäkligt skolless. Men jag förstod att Grans är den mest praktiska utbildningen. Sen valde jag en linje som garanterat skulle ge jobb samtidigt som jag fick rekommendationer av Dennis Persson, en tidigare Jordbrukselev. Jag minns det så väl, han beskrev Grans i samband med ett bastubad och det var väl egentligen då jag bestämde mig.

Hur skulle du beskriva dina tre år på Grans?
Helt klart de bästa och roligaste jag upplevt. Den gemenskap som blir på Grans är helt otrolig. Jag fick möjligheten att dels bo på elevhemmet i årskurs ett samt i egen lägenhet år två och tre. En rolig upplevelse med stort ansvar. Bara ta sig upp till skolan på morgon kanske inte alltid var så lätt.
 
Vad är det bästa med Grans? Något mindre bra?
Det bästa utan några som helst tveksamheter är maten, Goa Gran-restaurangen mättar alltid allas magar. Massor av alternativ att välja på. Sen förvånar det väl ingen att Åsa, husmor är en Älvsbybo?
 
Kontakten mellan Lärare och elever, jag kan inte tänka mig att det förekommer hårda innebandymatcher mellan lärare och elever på många andra ställen. Eller möjlighet att sitta och plugga hemma hos lärare till sent på kvällen. Studentbal med både elever och lärare, en rolig avslutning minst sagt.
 
Vad har du gjort efter din tid på Grans? Utbildningar, jobb?

Med ett samlat betygdokument sprang jag ut genom huvudbyggnaden på studentdagen. Jag hade en riktigt bra lärare i företagande, Bengt Eliasson. Steget från skolbänken till eget företagande var inte långt.

P. Larssons Entreprenad startades strax efter studenten -07 som ett bemmaningsföretag inom Lantbruk men har utvecklats under 3 års tid och innefattar nu ett väl fungerande bilvårdcenter i Älvsbyn med en bredd mot stora som små maskiner. Finns även en försäljningssida av tvätt och kem-produkter. Driver även K3 i Älvsbyn AB som på sikt bygger upp en vintersportanläggning i anslutning till Kanis skidbacke. Innefattar restaurang, pub, konferens, turism och boende.

Gillar variation från dag till dag, blir otroligt mycket arbete. Sju dagar i veckan. Men det är ingenting jag vill byta bort, Det är frihet…

 
Känns det som du har haft nytta av det du lärt dig hos oss på Grans Naturbruksskola?
Absolut,Grans gav mig mycket av det jag står stadigt på nu idag. En bra mix av lärare som var för sig lärde mig någonting. Utan dom hade jag inte varit där jag är idag. Mången tack.

Skulle du kunna tänka dig att komma tillbaka och jobba på Grans i framtiden?
Ja, jag känner att en manlig cheftjänst i stallet skulle kunna tilltala. Det vore en utmaning.  

Till sist, något du skulle vilja säga till dagens elever på Grans?
Studierna i all ära, men glöm inte att efter skoltid börjar det roliga, många skrymslen och vrår att besöka. Se till att njut för snart börjar allvaret.

  
  Pär Larsson
Minimize


 

    


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions