den 22 maj 2019
 
  Hästskötare inom ridning
Minimize

Om du vill lära dig allt om hästens skötsel, foderlära, avel, hästens naturliga beteende samt förkovra dig inom ridning och brukskörning så är detta inriktningen för dig.

Ridlektioner hålls från och med hösten 2018 på PRK, Piteå Ridklubb. Eleverna skjutsas dit och tillbaka med skolans bussar. PRK är en modern anläggning med lösdrift och ett stort utbud av ridhästar. I Grans lösdrift och stall finns våra körhästar. All undervisning i brukskörning bedrivs på Grans område, ute på stora körplan eller vår rid/körslinga.

Undervisningen består av teoretiska lektioner kombinerat med praktiska övningar i toppmoderna stallar. Traktorkörning ingår också som en del i utbildningen. Att slå på tappskor är viktigt att kunna som hästskötare, här är det en del i vårt kursutbud. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del i din utbildning. Du kan välja att göra din praktik både i närområdet eller resa lite längre bort t.ex. utomlands.

Sista terminen i åk 3 erbjuds våra elever att genomföra Svenska Ridsportförbundets hästskötarexamen. För dig som tänker dig ett yrke inom hästnäringen är det här en god investering för framtiden. Inom vår yrkesutgång gör du också ett obligatoriskt gymnasiearbete. Detta blir ett bevis på goda yrkeskunskaper inom häst både praktiskt och teoretiskt.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program, men genom att välja kurser i svenska och engelska får du även en grundläggande högskolebehörighet. Om du är intresserad av att läsa vidare till hippolog kan du välja till matematik 2 och då få särskild behörighet till det programmet.

Välj Grans Hästutbildning så kommer du att få en allround och bred grund att stå på inför ditt framtida yrkesval!

Hästskötare - inspirationsfilm från Grans  

Ansökningskod:
NB

För dig som vill:

Arbeta som hästskötare inom ridskola, tävlings- utbildningsstall eller på stuteri. Du kan även läsa vidare till hippolog.


Utbildningsort:
Öjebyn


Bo på skolan:
Grans internat har plats för ca 90 elever. Vi hyr ut både enkel- och dubbelrum och du kan välja mellan hel- eller halvpension. Läs mer
här.

Kontaktperson:
Elisabeth Danielsson
Studie- och yrkesvägledare
0911-69 78 69 

Minimize
 
Minimize


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

  
Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions