den 21 november 2017
 
  Hästskötare inom ridning eller trav
Minimize

Om du vill lära dig allt om hästens skötsel, foderlära, avel, hästens naturliga beteende samt förkovra dig inom ridning, trav och brukskörning så är detta inriktning för dig.

Ridlektioner och körlektioner bedrivs både i vårt uppvärmda ridhus samt ute på vår stora körplan. Vi har även en fin rid/körslinga att tillgå. Våra hästar är välutbildade inom både hoppning och dressyr. Är du tävlingsintresserad har du möjlighet att få låna en skolhäst och åka ut på tävlingar.

Våra travhästar är läromästare som har haft en tävlingskarriär innan de kom till skolan. Att köra dem innebär att lära sig bemästra höga hastigheter men med trygghet och säkerhet i fokus.

Du som elev får en egen sköthäst och teoretiska lektioner kombinerat med praktiska övningar i vårt toppmoderna stall. Att få tillgång till våra hästar i direkt anslutning till skolbänken är ett mycket uppskattat lärosätt här på vår skola.

Du får även lära dig att sköta vår anläggning genom att delta på stallturer, där bland annat traktorkörning ingår som en del i utbildningen. Att slå på tappskor är viktigt att kunna som hästskötare, här är det en del i vårt kursutbud. Arbetsplatsförlagt lärande, Apl, är också en viktig del i din utbildning. Du kan välja att göra din praktik både i närområdet eller resa lite längre bort t ex utomlands.

Sista terminen i åk 3 erbjuds våra elever att genomföra Svenska Ridsportförbundets hästskötarexamen eller ta Svensk Travsports B-tränarlicensutbildning. För dig som tänker dig ett yrke inom hästnäringen är det här en god investering för framtiden. Inom vår utgång gör du också ett obligatoriskt gymnasiearbete. Detta blir ett yrkesbevis på goda kunskaper inom häst både praktiskt och teoretiskt.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program men genom att välja kurser i svenska och engelska får du även en grundläggande högskolebehörighet. Om du är inriktad att läsa vidare till hippolog kan du välja till matematik och då få särskild behörighet för det programmet.

Välj Grans Hästinriktning så kommer du att få en allround och bred grund att stå på inför ditt framtida yrkesval.


Hästskötare - inspirationsfilm från Grans

 


  

Ansökningskod:
NB

För dig som vill:
Arbeta som hästskötare inom ridskola, tävlings- utbildningsstall eller på stuteri. Du kan även läsa vidare exempelvis till hippolog eller travtränare.

Utbildningsort:
Öjebyn

Bo på skolan:
Grans internat har plats för ca 80 elever. Vi hyr ut både enkel- och dubbelrum och du kan välja mellan hel- eller halvpension. Läs mer
här.

Kontaktperson:
Elisabeth Danielsson
Studie- och yrkesvägledare
0911-69 78 69

PDF med kursplan:
 Hästskötare - Ridning/Trav

Minimize
  Studiebesök under våren
Minimize

Här kan du läsa om studiebesöket till en seminstation som eleverna i L13 HÄ gjorde under våren.

  
 
Minimize


Besöksadress Gran 16 Öjebyn
Utdelningsadress Box 598 943 28 Öjebyn
Tel. 0911-696000 

  
Start   |   Våra utbildningar   |   Mer om Gran   |   Elev   |   SYV   |   Internat & fritid   |   Kontakta oss   |   Djurstallar & anläggningar   |   Jobba hos oss
Copyright 2009 by Carbine Solutions